Bygga övervåning Kalmar & Karlskrona

På senare år har vi på VM Bygg & Snickeri fått allt fler förfrågningar om att bygga övervåning. Många kunder känner att de håller på att växa ur huset men trivs väldigt bra i området, med förskolan, grannar, kompisar och i just den fastigheten. Därför letar de ofta efter en lösning i befintligt hus. I många fall har vi lyckats hitta lösningen med hjälp av en utbyggnation, vilket innebär att man inte tar något av tomtytan utan istället bygger på höjden och på så sätt skapar ytterligare boyta. Vi hjälper kunder i flera geografier men de flesta återfinns i Kalmar och Karlskrona.

Saker att tänka på vid bygget av övervåning

När det är dags att bygga övervåning kan många frågeställningar dyka upp. Därför kan det vara nyttigt att på förhand fundera på en del saker som exempelvis nedan:

  • Planlösning. Lägg tid och fundera på vad en optimal planlösning skulle vara för just dig. Kanske ska badrummet ligga ovanför det befintliga badrummet på våningen under för att minska kostnaderna? Var ska trappan vara placerad?
  • Är det isolerat? Om inte, vilken typ av isolering skulle vara passande för just din övervåning?
  • Finns det en skorsten i huset som då behöver förlängas?
  • Behovet av fönster och dess placering för att få optimalt ljusinsläpp.

Givetvis finns det ytterligare saker att tänka på och vi hjälper dig gärna från start till mål. Varmt välkommen att kontakta oss gällande bygget av din övervåning.

Rent byggnadstekniskt går det att bygga övervåning på nästan alla svenska småhus. Du behöver inte heller använda värdefull tomtyta eller bygga närmare grannen än vad som känns bekvämt. Eftersom du inte behöver betala för markanläggning och ny grund så är det en bra affär att bygga övervåning jämfört med en vanlig utbyggnad.

Om du bor i en lite större stad där bostadspriserna är lite högre kommer du att kunna räkna hem investeringen om du i framtiden vill sälja huset. I områden där tomterna är små är dessutom ett taklyft ofta det enda praktiska alternativet om du vill bygga ut huset.

Kontakta oss gärna på telefon 070-921 97 97.